11-10-2022

Hoe kan ik mijn iPhone het beste opladen?

Je hebt net een refurbished iPhone in handen en je wilt deze natuurlijk zo goed mogelijk onderhouden. Een van de belangrijkste onderdelen is het opladen van het toestel. Je wilt immers zo lang mogelijk met het toestel doen. Maar hoe zorg je er nu voor dat het toestel goed wordt opgeladen zodat het toestel niet beschadigd raakt? En misschien nog belangrijker; hoe zorg je ervoor dat je de batterij op de juiste manier gebruikt zodat het toestel nog vele jaren behouden kan blijven? ‘Hoe vaak moet je de iPhone opladen, wat is geoptimaliseerd opladen voor de iPhone en hoe zie je dat je iPhone oplaadt?’. Dit zijn enkele vragen die in dit blogartikel beantwoord zullen worden. 

Wanneer kan ik mijn iPhone het beste opladen?

Een refurbished iPhone is voorzien van een ingebouwde oplaadbare lithium-ionbatterij. Vroeger was het geval dat je een batterij helemaal leeg moest laten lopen voordat je het op de juiste manier kon opladen. Daarnaast was het ook de bedoeling dat je het toestel niet te lang aan de lader moest laten liggen, omdat dit ervoor kon zorgen dat de accu verhit zou raken. Dat is nu niet meer het geval. Nu kun je de batterij het beste opladen wanneer deze niet helemaal leeggelopen is. Het is dus het beste om je iPhone tussendoor een paar keer te laten opladen. Wanneer je merkt dat je iPhone redelijk leeg is zo rond de 10% dan is het aan te raden om je iPhone op te laden. Ons advies is om je iPhone tot ongeveer 80% op te laden. Op deze manier gaat de batterij het langst mee. 

Hoe zie je dat je iPhone aan het opladen is?

Een iPhone laad je op door het toestel aan te sluiten op een stopcontact aan een oplaadkabel. Deze wordt bij al onze refurbished iPhones meegeleverd. Daarnaast kun je vanaf de iPhone 8 ook draadloos opladen. Let op: je dient wel zelf een draadloze oplader te kopen. Standaard zie je rechts bovenaan het batterijsymbool staan. Dit icoon geeft de huidige status van de batterij weer. Zodra het toestel aan het opladen is, zal er een bliksemschicht in het batterijsymbool worden weergegeven. Als de batterij van de iPhone bijna leeg is, zal je dit ook terugzien in het symbool. Er zal dan ook een melding worden gegeven dat je het toestel eerst tien minuten moet opladen voordat je het toestel kan gebruiken. Het kan ook zijn dat het toestel twee minuten lang uit blijft voordat deze melding zal worden weergegeven.

Hoe vaak moet ik mijn iPhone opladen?

Een iPhone is een vrij sterk maar ook energiebesparend toestel. Daarom is het niet nodig dat het toestel vaak moet worden opgeladen. Bij normaal gebruik moet het toestel enkel elke één tot twee dagen worden opgeladen. Dat zal ook in de loop van de jaren niet zo snel veranderen. De batterijen die in het toestel worden gebruikt, zijn uitermate goed getest waardoor je wel kan stellen dat refurbished iPhones over het algemeen voorzien zijn van goede accu's. Wel is het belangrijk om te weten dat de accu’s die in onze refurbished iPhones zitten een minimale capaciteit hebben van 85%. Dit betekent dus dat er geen nieuwe accu’s in de refurbished iPhones zitten. Toch betekent dit niet dat de iPhone enorm snel leegloopt. Waarschijnlijk zul je hem wel één keer per dag moeten opladen. 

Wat betekent 'geoptimaliseerd opladen iPhone'?

Geoptimaliseerd opladen is een optie die je in kan stellen op de iPhone. Deze optie staat standaard ingeschakeld. Als je dan oplaadt, wordt het in de nacht bijvoorbeeld opgeladen tot 80% en niet tot de volle 100%. Wanneer de 80% wordt behaald stopt de iPhone met opladen. Vlak voordat je opstaat wordt het laden weer hervat. Apple herkent je dagelijkse gewoonten wanneer je geoptimaliseerd opladen hebt ingeschakeld. Daarnaast wordt er verder opgeladen tot 100 procent door middel van druppelladen. Op deze manier wordt er voorkomen dat er overbelasting plaatsvindt van de batterij als deze een langere tijd aan de kabel ligt. Overbelasting en slijtage van de batterij vindt alleen plaats wanneer er een langere tijd tot de maximale capaciteit is volgeladen.