09-08-2023

iphone-11-vs-iphone-12-vs-iphone-13-refurbished

iPhone 11 vs iPhone 12 vs iPhone 13

Eigenlijk brengt Apple elk jaar wel een nieuwe versie van de iPhone uit. Soms zijn de verschillen duidelijk zichtbaar in het uiterlijk en in sommige gevallen zitten de upgrades vooral binnenin. Maar hoe weet je nou of het nieuwste model zijn geld waard is? Of heb je aan een iPhone 11 ook een goed model? Daarvoor moet je de verschillende iPhones vergelijken. Wij zetten alle specificaties van de laatste drie standaardmodellen voor je op een rijtje, de iPhone 11iPhone 12 en de iPhone 13, zodat jij weet welke iPhone je moet kiezen.

Design

De iPhone 12 heeft duidelijk een make-over begaan ten opzichte van de iPhone 11. Het ronde design dat werd aangehouden sinds de iPhone 6, is weer vervangen door een design met vlakke randen, zoals het geval was bij de iPhone 4(S), 5(S) en SE (2016). Hierdoor is het apparaat iets minder groot dan zijn voorganger, terwijl de schermgrootte hetzelfde is gebleven. Het design van de iPhone 13 is nagenoeg hetzelfde gebleven als dat van de iPhone 12, uitgezonderd van de cameralenzen. Waar deze bij de iPhone 11 en 12 nog onder elkaar zijn gepositioneerd, is er bij de iPhone 13 voor gekozen om de lenzen diagonaal naast elkaar te plaatsen. Ook is de iPhone 13 een fractie dikker dan de iPhone 12, waardoor hij ook iets zwaarder is. Alle modellen zijn voorzien van een aluminium behuizing.

Scherm

Ook wat betreft het scherm zijn er veel overeenkomsten tussen de iPhone 12 en 13. Ze beschikken namelijk allebei over een 6,1 inch Super Retina XDR-display en hebben Ceramic Shield aan de voorkant. Ter vergelijking met de iPhone 11: dit model beschikt over een 6,1 inch Liquid Retina HD-display dat voorzien is van een glazen beschermlaag. Wel is de resolutie van het scherm van de iPhone 13 hoger dan die van de iPhone 12.

Camera

Zoals eerder gezegd zitten de lenzen van de iPhone 13 niet langer onder elkaar, zoals in voorgaande modellen het geval was, maar diagonaal naast elkaar. In eerste instantie werd gedacht dat de reden hiervoor puur esthetisch was, en om onderscheid te maken in het uiterlijk van de iPhone 12 en de iPhone 13, maar dat is niet het geval. Er zit namelijk een technische reden achter de verplaatsing van de lens. De iPhone 13 beschikt over technologie die veel meer ruimte in beslag neemt. Alle iPhone 13 modellen zijn voorzien van sensor-shift technologie die voor stabilisatie in je foto’s zorgt. Daarnaast is de lens die daarbij komt kijken ook een stukje groter. De lenzen pasten simpelweg niet meer onder elkaar en daarom is het design veranderd.

Verder beschikken alle drie de iPhones over een 12-megapixel groothoeklens, optische beeldstabilisatie, een True Tone flitser en portretmodus. De iPhone 12 en 13 beschikken over een nachtmodus bij zowel de camera aan de voorkant als aan de achterkant. Wil je professionele video’s maken, dan ben je bij de iPhone 13 aan het juiste adres. Deze iPhone beschikt over een Filmmodus, waarmee je de focus tussen de gefilmde objecten kan verschuiven, zowel tijdens als na het filmen.

Processor

Natuurlijk komt er bij elke nieuwe iPhone ook een nieuwe chip kijken. De iPhone 13 beschikt inmiddels al over de A15 Bionic-chip, die nog beter en sneller is dan zijn voorgangers én dan zijn concurrentie. De iPhone 12 beschikt over de A14 Bionic-chip en de iPhone 11 over de A13 Bionic-chip. In dagelijks gebruik zul je waarschijnlijk niet veel verschil merken tussen deze chips. Natuurlijk is de batterijduur er ook op vooruit gegaan. Met elk nieuw model, gaat deze net iets langer mee.

Extra's

De telefoons van Apple worden steeds beter beschermd tegen waterschade. Inmiddels zijn iPhones vanaf de iPhone 7 30 minuten lang waterbestendig. De nieuwste modellen zoals de iPhone 12 en 13 kunnen zelfs tot 6 meter diep tegen water. De iPhone 11 kan maar tot 2 meter diep water weerstaan.

De iPhone 12 en 13 zijn ook voorzien van een interne magneet, waarmee de apparaten draadloos kunnen worden opgeladen. De iPhone 11 is niet compatibel met MagSafe.

Wat betreft opslag ga je er met de iPhone 13 een stapje op vooruit. Dit model is beschikbaar van 128GB tot 512GB, terwijl de iPhone 12 en de iPhone 11 maar van 64GB tot 256GB gaan.

Wanneer je voor een telefoon wilt gaan met 5G, dan valt de iPhone 11 af. Dit model is alleen geschikt voor 4G. De iPhone 13 en iPhone 12 zijn uiteraard wel compatibel met 5G.

Conclusie

Het grote verschil tussen de drie verschillende iPhones zit hem met name in de camera en in het design. Wil je met je telefoon professionele foto’s maken en een losse camera vervangen? Dan is de iPhone 13 de telefoon voor jou. Gebruik je je telefoon meer voor dagelijkse dingen zoals internetten, e-mailen en appen, dan passen de iPhone 12 en de iPhone 11 misschien beter bij jou. Ook tussen deze twee telefoons zitten nog duidelijke verschillen, bijvoorbeeld dat het scherm van de iPhone 12 een stuk beter is, en dat de camera meer opties om mooie foto’s te maken heeft. Ook de prijs zal waarschijnlijk een belangrijke factor zijn in je beslissing om voor een bepaald model te gaan. Uiteraard ben je het voordeligst uit wanneer je bij ons voor een refurbished iPhone 12 of refurbished iPhone 11 gaat.