17-10-2023

Keurmerk Refurbished voor Windows laptops

SWOOP heeft als enige Windows laptops met Keurmerk Refurbished

In 2019 werd het Keurmerk Refurbished opgericht, om consumenten meer transparantie te bieden over de kwaliteit van refurbished smartphones. In eerste instantie was dit keurmerk alleen beschikbaar voor refurbished iPhones, later kwamen daar ook iPads en MacBooks bij. Het keurmerk was dus met name gericht op Apple-producten. Maar lang niet alle refurbished producten zijn afkomstig van Apple. Ook Windows laptops worden steeds vaker refurbished aangeboden. Sinds kort wordt het Keurmerk Refurbished ook aangeboden op professionele Windows computers.

En SWOOP is de enige die deze refurbished Windows laptops met Keurmerk Refurbished heeft. Omdat er ook veel vraag naar (zakelijke) Windows laptops die refurbished zijn, was een keurmerk wel aan de orde. Hierdoor zijn er nu ook regels vastgelegd voor het refurbishen van Windows computers. 

Bij het reviseren, of refurbishen, van Windows laptops wordt gekeken naar wel 50 verschillende onderdelen. De camera wordt getest, net als het toetsenbord en de microfoon. Maar ook andere onderdelen die minder voor de hand liggen worden aan een uitgebreide test onderworpen. Dat is niet anders dan bij een MacBook van Apple. Daarnaast wordt de laptop geheel stofvrij gemaakt en gerepareerd waar nodig. Zo ben jij als klant zeker van een kwalitatieve Windows laptop. Je krijgt namelijk standaard twee jaar garantie, ook op de accu en oplader. Dit krijg je niet eens altijd bij een nieuwe Windows computer.

Hoewel de refurbished markt aan het groeien is, blijven refurbished Windows laptops achter. Er zijn maar weinig aanbieders van refurbished HP, Dell of Lenovo laptops, en al helemaal niet met het Keurmerk Refurbished. SWOOP is daarin dus echt uniek.