18-11-2020

Wat doet videobellen met je accuduur?

‘Werk thuis, tenzij het niet anders kan’, dat is wat er nu vanuit de overheid wordt opgelegd. Dit betekent dus dat op het moment veel Nederlandsers thuiswerken. Jij waarschijnlijk ook. Dit houdt dus in dat jouw meetings nu digitaal zijn i.p.v. face-to-face. Videobellen is heel praktisch, want binnen enkele seconden ben jij verbonden met een hele grote groep mensen op afstand. Echter heeft zo’n videocall wel een nadelig effect op de accuduur van je apparaat.

Wat is videobellen?

Tijdens deze coronacrisis is het belangrijker dan ooit om digitaal met elkaar in contact te blijven. Binnen een paar klikken kun jij al verbonden zijn met iemand op afstand. Het verschil met gewoon bellen is dat je met videobellen elkaar niet alleen hoort maar ook ziet. Je kunt videobellen wanneer je een apparaat in bezit hebt dat hiervoor geschikt is zoals een laptop, desktopcomputer, smartphone of tablet. Daarnaast moet je ook over een actieve internetverbinding beschikken. Videobellen kan met verschillende apps zoals Skype, Zoom, Google Hangouts en Microsoft Teams.

Videobellen heeft een nadelig effect op de accuduur

Het lijkt allemaal zo simpel een online meeting via Zoom, Microsoft Teams of Google Hangouts - en dat is het ook. Jij als gebruiker hoeft alleen maar op een paar knopjes te drukken en dan ben je al verbonden met al jouw collega’s. Echter is het voor jouw device niet zo’n simpele gebeurtenis. Veel mensen denken dat videobellen helemaal niet zo belastend is voor het device, maar helaas is dit wel het geval. Videobellen, zeker wanneer je met een grotere groep bent, kost veel bandbreedte van je internet en rekenkracht van de processor en videokaart. Hierdoor gaat de accu sneller leeg.

Door te videobellen met een grote groep mensen gaat je accu dus sneller leeg. Ons advies is dan ook om tijdens het videobellen je apparaat in de oplader te houden. Wanneer je dan klaar bent met videobellen heb je altijd genoeg batterij over om nog een hele werkdag aan de slag te kunnen!